Okj grafikus tanfolyam - Mesekönyv amit szeretnek a gyerkőcök

Katalógus - A felnövekvő kölyöknek gigászi igénye van arra, hogy mesekönyv olvasásával átlássa a klasszikus humán kapcsolatokat

Háttérképek - A mesekönyvben szereplő főhősök karakterébe bújva éli át a vészt, a megmenekülést, az derültséget a szomorúságot, vív az igazságért, és nyeri el megérdemelt jutalmát - vagy büntetését. Cikkek a Meséld mesekönyv honlapon. Az aprókban így maradnak meg az erkölcsi tanulságok. A mesekönyv nem csak tanulságos, hanem számottevő részben nevelnek is: az életről nevelnek, érzelmi kapaszkodókat adnak és segítik a személyiség alakulását.

A mesekönyv valóságos emberekhez hasonló, sokrétű és életszerű karakterek segítségével a ifjoncok nem tudnák olyan egyszerűen megtanulni a jó és a rossz közötti különbséget, mint a végletes karakterek példáján. A mesekönyv üzenetét legalább olyan remekül lehet illusztrálni, akár megírni magát a fabulát. A meseillusztráláshoz gyermeki látásmód és nagyon jó pszichikai adottságok kellenek, melyekkel azonosulni lehet a gyermeki lélektan titkaival.

Forrás: meseld.hu, 2019-06-17 18:45