Részecskeszűrő kiiktatás

A részecskeszűrő feladata az, hogy akadályozza az egészségroncsoló szemcsék szabad távozását

Gondolhatunk a részecskeszűrő hibájára, ha a személygépjármű üzemanyag fogyasztása nőtt miközben a teljesítménye drasztikusan leromlott. Ha a részecskeszűrő ellenőrző lámpája kigyullad, ne ijedjünk meg. Autózzunk ki a sztrádára és pörgessük fel a sebességet. Ha azonban ez sem válik be, keressünk fel egy részecskeszűrő specialistát. Aki egy új részecskeszűrő árának töredékéért kiégeti a részecskeszűrőt. A Szűrőrészecske részecskeszűrő weblapján található több tudásbázis.

Egy kifogástalan részecskeszűrő a káros részecskék kilencven százalékát képes csapdába fogni. A részecskeszűrő feladata az, hogy megakadályozza a környezetroncsoló anyagok szabadon távozását. Megannyian nem tudják tudják, hogy a dízel személygépkocsik részecskeszűrővel vannak szerelve.

Használt kocsi megvásárlása előtt sajnálatos módon nem vizsgálható meg a részecskeszűrő állapota. Sajnos temérdek alkalommal a részecskeszűrő el van tömődve, de még a kontroll lámpa nem jelzi. A részecskeszűrő állapota nem ellenőrizhető szerelés nélkül. A működésképtelen részecskeszűrőt korrigálni vagy kitisztíttatni kell. Előbbi nagyon borsos kiadás, amíg utóbbi olcsó megoldás.

Forrás: reszecske-szuro.hu, 2018-08-14 12:23