Nem mindennapi online rádió

Nagyon sok jól ismert zene az online rádióban

Az online rádió műsorvezetőinek többsége látás- és mozgás sérült, akik csoportosan készítenek műsorokat egészséges kollégákkal. Felettébb lenyűgöző, hogy az online rádióban húsz kolléga tevékenykedik önkéntesként.

Napjainkban már számtalan helyen van érzékenyítő rendezvény. Amelyet abból a célból hoznak létre szervezetek, hogy az egészséges társadalom jobban megismerje a fogyatékos emberek világát. Ebben segít a különleges online rádió. Sajnos Magyarországon még mindig nagyon sok ember távolságot tart. Kerüli a fogyatékkal élő egyéneket és nemigen tudja elképzelni, miként tud valaki látássérülten műsort készíteni az online rádióban.

Fontos feladata az ismert online rádiónak, hogy lehetőséget biztosítsanak a fogyatékkal élő embereknek, akik egyébként nem tudják megmutatni képességeiket. Aki ennek az online rádiónak a programjait hallgatja, észre sem veszi, hogy aki éppen szól nem tud járni. Ettől függetlenül a kifejező készsége teljesen ugyanolyan, mint ép munkatársainak. A Lépés Rádió online rádió honlapon olvasható még több tanács. Az online rádió csapatának fontos, hogy az emberiség többi rétege alaposabban megismerje fogyatékos embertársait.

Forrás: lepesradio.hu, 2018-05-30 14:12