Nem mindennapi online rádió

Különleges online rádió célja legfőképp az, hogy a fogyatékos embereket közelebb hozzák a nép többi rétegéhez

Roppantul bámulatos, hogy az online rádióban 20 kolléga melózik önkéntesként. Az online rádió munkatársainak többsége látás- és mozgás sérült, akik közösen készítenek műsorokat ép munkatársakkal.

Sajnálatosan hazánkban még mindig sok ember távolságot tart. Elkerüli a fogyatékkal élő embereket és aligha tudja elképzelni, hogyan tud valaki vakon műsort készíteni az online rádióban. Ma már számos helyen van érzékenyítő rendezvény. Amelyet acélból hoznak létre egyesületek, hogy az egészséges társadalom jobban megismerje a fogyatékos egyének világát. Ebben segít a rendkívüli online rádió.

Aki ennek az online rádiónak a programjait hallgatja, észre sem veszi, hogy aki éppen szól nem lát. Ettől függetlenül a kifejező készsége teljesen ugyanolyan, mint ép kollégáinak. Az online rádió csapatának lényeges, hogy a társadalom többi rétege jobban megismerje sérült embertársait. Alapvető feladata a felkapott online rádiónak, hogy esélyt adjanak a fogyatékkal élő embereknek, akik egyébként nem tudják kifejezni tehetségüket. A Lépés Rádió online rádió weboldalán olvasható még több tipp.

Forrás: lepesradio.hu, 2018-02-24 16:33