Részecskeszűrő kiiktatás hátrányai

Régi jármű vásárlása előtt sajnálatos módon nem vizsgálható meg a részecskeszűrő állapota

Sokan nincsenek tisztában azzal tudják, hogy a dízel autók részecskeszűrővel rendelkeznek. A részecskeszűrő szerepe az, hogy megakadályozza az egészségroncsoló szemcsék szabadon távozását. Egy remek részecskeszűrő a káros részecskék 90 százalékát képes csapdába fogni.

A részecskeszűrő problémája általában 160 ezer kilométer körül mutatkozik meg. Ez jórészben a jármű használatbavételétől függő. Akik kiváltképpen rövid utakon használják, korábban szembesülnek a komplikációval. A részecskeszűrő kitisztítja magát. De ehhez magasabb fordulatszámon kell haladni több ideig. A regenerálódás menete elindul, a részecskeszűrőben fellelhető korom kiég. A Szűrőrészecske részecskeszűrő weblapján kereshető több tanulmány.

Ha a részecskeszűrő lámpája felvillan, ne essünk pánikba. Autókázzunk ki az autópályára és pörgessük fel a motort. Amikor ez sem oldja meg a gondot, keressünk fel egy részecskeszűrő szakembert. Aki egy új részecskeszűrő árának töredékéért kiégeti a részecskeszűrőt. Gondolhatunk a részecskeszűrő hibájára, ha a gépjármű üzemanyag fogyasztása nőtt míg a teljesítménye látványosan lecsökkent.

Forrás: reszecske-szuro.hu, 2017-10-07 15:19