Aktuális üzemanyagárak

Az üzemanyagárak központi szerepet kap a gépkocsi tulajdonosok hétköznapi életében, rengetegen - valószínűleg nem sportból - a tankolást időzítve végzik.

Ebből kiindulva pénztárcakímélő ismerni, hogy miként változik, mozdult el, mennyi ma a benzinár és várható-e mérséklődés? A vásárlóCsapat oldalán információ található az jelenlegi, átlagos literenkénti üzemanyagárakról: (95-ös benzinár és gázolaj ár). Megfigyelhető a gázolaj-, továbbá benzinár mozgása most, és az elmúlt évek során Magyarországon a MOL által - főként szerdai és pénteki napokon - kihirdetett adatokat alapul véve. Az eddigi időszak ármozgásairól diagram nyújt áttekinthető képet.

A magyar benzin- és gázolajárak változását alapvetően 2 fontos összetevő befolyásolja: az olaj nemzetközi piaci árváltozása és a HUF-USD árfolyamának alakulása. E 2 összetevő diagramon történő megjelenítése biztosítja a közeljövőben megvalósuló ármódosulás irányának előrejelzését.

A töltőállomásokról szóló gyűjtemény által megtudható hogy legutóbb a többi autóshoz - és a "hivatalos" hazai átlaghoz - képest mennyire olcsón (vagy drágán) sikerült benzint, vagy gázolajat vásárolni.

Ha lenne gondolatod az üzemanyagárakról, a hozzájuk kapcsolódó adókról, kormányzati szabályozásról, akkor egy nyílt fórumon keresztül pillanatok alatt megoszthatod a többi olvasóval, vagy reagálhatsz a meglévő hozzászólásokra.

Forrás: vasarlocsapat.hu, 2017-04-16 18:44