Milyen pozitív hatása van egészségünkre nézve a rendszeres zöld tea fogyasztása?

Vérünk koleszterin szintjének befolyásolásában is kulcsfontosságú funkciója van a zöld teának. A testsúly elleni párbajban kulcsfontosságú fegyver lehet a zöld tea. Rendszeres testmozgással társítva még kiemelkedőbb a zöld tea hatása

Zöld tea - Mindenki tudja, hogy a zöld tea nagyon sok antioxidáns molekulát tartalmaz. De miért is kulcsfontosságú egészségünk védelme céljából? Az antioxidánsok testünk egyik kulcsfontosságú alkotóelemei. Szervezetünk anyagcseréje folyamán meglehetősen reakcióképes szabad gyökök szabadulnak fel. Az orvostudomány jelenlegi nézőpontja szerint ezek a szabad gyökök leginkább a daganatos megbetegedésért, érrendszeri problémákért és az öregedésért felelősek. A zöld teában megtalálható nagyon sok antioxidáns megköti ezeket a szabad gyököket. A nagy reakcióképességű molekulák megkötésével a zöld tea ivása nagyban védi egészségünket.

Fogyókúrában is elengedhetetlen feladata van a zöld teának. Vizsgálatok bizonyították, hogy a zöld teában meglevő összetevők jótékonyan befolyásolják a vér koleszterinjét. A fölösleges kilók leküzdésében nélkülözhetetlen funkciója van a zöld tea anyagcserére gyakorolt pozitív hatása. Rendszeres testmozgással párosítva a zöld tea fogyasztása még látványosabb testsúly csökkenést okoz. Zöld tea adatok a tea.hu honlapján. Felpörgeti az anyagcserét ami a zsírégetésben tölt be pótolhatatlan funkciót.

Címkék: zöld tea

Forrás: tea.hu, 2016-12-06 17:52