A zöld tea pozitív hatása életünkre

Kiugróan magas antioxidáns tartalma eredményeképp a zöld tea vásárlása nagyon érdemes annak, akinek fontos egészsége megóvása. A zöld teában lévő antioxidánsok megkötik a szabad gyököket. Megőrzi szervezetünket a szabad gyökök meglehetősen romboló hatásaitól

Zöld tea - Sokan tudják, hogy a zöld tea számos antioxidáns molekulát tartalmaz. Zöld tea cikkek a tea.hu honlapján. Vajon miért is fontos egészségünk védelme céljából? Az antioxidánsok testünk egyik nélkülözhetetlen elemei. Szervezetünk anyagcseréje folyamán igencsak reakcióképes szabad gyökök szabadulnak fel. Az orvostudomány mai megítélése szerint ezek a szabad gyökök leginkább a rákos betegségért, érrendszeri problémákért és az öregedésért felelősek. A zöld teában megtalálható tömérdek antioxidáns megköti ezeket a szabad gyököket. A nagy reakcióképességű molekulák megkötésével a zöld tea ivása nagymértékben kíméli egészségünket.

A gyakori zöld tea fogyasztás hatása sok ember kíváncsiságát felkeltette. Mivelhogy a zöld tea számtalan jótékony hatással rendelkezik. Nagyon sok tanulmány feltárta, mennyire jótékony hatása van, ha zöld teát fogyasztunk. A zöld teák fogyasztása csökkenti a daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát. A betegség legyőzésében is segít. A zöld teában található egyik molekula olyan folyamatokat aktivizál, ami a rákos sejtek elhalásához vezet. Míg az egészséges sejteket sértetlenül hagyja.

A fölös túlsúly leadásában is pótolhatatlan feladata van a zöld teának. Tanulmányok bizonyították, hogy a zöld teában található vegyületek pozitívan befolyásolják a vér koleszterinjét. A fölösleges kilók legyőzésében elengedhetetlen funkciója van a zöld tea anyagcserére gyakorolt pozitív hatása. Gyakori mozgással párosítva a zöld tea fogyasztása még szembetűnőbb testsúly csökkenést vált ki. Gyorsítja az anyagcserét ami a zsírégetésben tölt be meghatározó feladatot.

Címkék: zöld tea

Forrás: tea.hu, 2016-12-02 15:17